Baana Taloyhtiösivut →

Häiriöilmoitus

Oletko havainnut järjestyshäiriöitä taloyhtiössä? Joskus on niin, ettei häiriön aiheuttaja ole ymmärtänyt aiheuttavansa häiriötä ja asiat voivat ratketa yksinkertaisesti keskustelemalla.

Mikäli häiritsevä käyttäytyminen on toistuvaa, siitä tulee ilmoittaa isännöitsijälle. Ilmoitus tehdään kirjallisesti ja ilmoitukseen merkitään taloyhtiö, häiriön aiheuttaja (huoneiston numero), häiriön luonne, ajankohta ja kesto. Taloyhtiön puuttuminen häiriöön edellyttää useamman, kuin yhden naapurin tekemää ilmoitusta.

Toistuviin järjestyshäiriöihin puututaan antamalla huomautus tai hallituksen virallinen varoitus huoneiston hallintaanotosta. Mikäli huoneisto on vuokrattu, varoitus toimitetaan sekä vuokranantajana toimivalle osakkaalle että vuokralaiselle. Osakkeenomistajalla on velvollisuus puuttua vuokralaisensa aiheuttamaan häiriöön. Häiriön jatkuessa vuokranantaja voi purkaa tai irtisanoa vuokrasopimuksen.

Mikäli häiriökäyttäytyminen jatkuu varoituksesta huolimatta, voi taloyhtiö yhtiökokouksen päätöksellä ottaa huoneiston hallintaansa. Huoneiston hallintaanotto on äärimmäinen toimenpide, jonka vuoksi varoituksen pitää perustua todisteelliseen näyttöön. Tämän vuoksi kirjalliset häiriöilmoitukset ovat tarpeen. Ilmoituksen tekijän on tarvittaessa todistettava asiasta myös oikeudessa.

Häiriöstä ilmoittaminen edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä hyväksyt niiden käytön.