Baana Taloyhtiösivut →

Osakasremontti

Kun sinulla on tarve ryhtyä huoneistossasi remonttiin, tee remontti-ilmoitus ajoissa. Lähtötiedoiltaan riittävän ilmoituksen käsittelyaika on noin 1-2 viikkoa. HUOM! Lisätietojen pyytäminen ja täydennysten järjestäminen pidentää käsittelyaikaa. Remontti-ilmoituksen jättämisestä ei tule kustannuksia osakkaalle.

Osakkaalla on asunto-osakeyhtiölain mukaisesti laajat oikeudet tehdä muutoksia hallitsemassaan huoneistossa. Muutokset voivat koskea myös taloyhtiön vastuulla olevia rakenteita ja laitteita, kuten märkätiloja (vesieristeet), vesikalusteita, sähköjä tai rakenteita. Osakkaan on tehtävä remontti-ilmoitus, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin tai laitteisiin tai muihin huoneistoihin. Remontti-ilmoituksella ja taloyhtiön remontille asettamilla ehdoilla sovitaan säännöistä taloyhtiön ja osakkaan välillä, sekä muiden talon käyttäjien huomioimisesta.

Remontti-ilmoitusta ei tarvitse tehdä maalaus- tai tapetointitöistä.

Taloyhtiö järjestää taloyhtiön linjausten mukaisesti muutostyölle valvonnan. Lain mukaan taloyhtiö perii muutostyöhön ryhtyneeltä osakkaalta taloyhtiön valvontakustannukset. Teknisen asiantuntijan veloitus on kulloinkin voimassa olevan isännöitsijätoimiston hinnaston (117,80 €/h sis alv 24% vuonna 2024) tai käytetyn ulkopuolisen valvojan hinnaston mukainen.

Huolimatta taloyhtiön suorittamasta valvonnasta, on osakas kuitenkin aina vastuussa muutostyöstään. Osakkaan tulee huolehtia mahdollisten tarkastusten teettämisestä, häiriöiden minimoimisesta sekä yleisten tilojen siisteydestä ja suojaamisesta. Remonttiin ryhtyvän kannattaa panostaa suunnitteluun, valvontaan ja osaaviin tekijöihin. Mikäli remontti vaatii viranomaislupia, vastaa niiden hankinnasta ja kustannuksista osakas.

Ilmoita osakasremontista tällä lomakkeella. Työt saa aloittaa vasta, kun taloyhtiö on antanut muutostyölle kirjallisen luvan.

Remontti-ilmoituksen lähettäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä hyväksyt niiden käytön.